Zaterdag 4 februari 2017

De nieuwe site is net live en we hebben er al iets heel spannends bij gekregen. Er heeft zich namelijk een anonieme redacteur aangemeld die af en toe zijn of haar stukjes over een aantal wedstrijden naar ons (de beheerders van de website) door zal sturen zodat wij het online kunnen zetten. Bedankt redacteur!

De D2 mocht als eerste hun wedstrijd spelen om 10.00. Helaas ging de wedstrijd van de D1 niet door, hierdoor konden de spelers en coaches van de D2 een uurtje langer slapen, ook de arbiter van de wedstrijd mocht een uurtje langer slapen en de redacteur heeft vernomen dat ze daar erg blij mee was ;). De wedstrijd begon helaas met een aantal rommelige aanvallen waardoor er voor rust nog niet heel veel gescoord was en de teams volgens het scorebord dus nog erg aan elkaar gewaagd waren. Na rust bewees de D2 het tegendeel en begonnen ze met scoren en met het opzetten van goede aanvallen. Hierdoor werd de marge vergroot. Uiteindelijk speelde de D2 een erg sterke 2e helft en hierdoor wonnen ze met 8-1.

Na de D2 mocht de C2 aantreden. Zij speelden tegen Springfield, die helemaal uit Hoeven naar Kapelle gereisd waren. De C2 en Springfield wisselden elkaar heel de wedstrijd af met scoren waardoor de slotfase van de wedstrijd erg spannend was. De C2 zette goede aanvallen op, waaruit bijvoorbeeld ook een aantal mooie schoten gescoord werden. Helaas verloor de C2 net met 4-5.

Op de tribune was het een beetje onrustig aan het einde van de wedstrijd van de C2 want een kwartier voor het begin van de wedstrijd van de B1 was hun tegenstander nog nergens te bekennen… Toen ze uiteindelijk toch rond 12 minuten voor tijd binnen kwamen kon iedereen weer opgelucht ademhalen. Ze waren nipt op tijd omgekleed voor het begin van de wedstrijd. De B1 moest even opstarten met een aantal rommelige aanvallen maar toen ze eenmaal op dreef waren ging het scoren ze erg makkelijk af. Niet alleen de aanval van de B1 verdient complimenten want ook de verdediging heeft het erg sterk dicht weten te houden. Ook een leuk feitje, Joanne wist voor het eerst een hele helft (huh, begrijpen jullie het nog?) uit te spelen, heel knap gedaan! Uiteindelijk wint de B1 met 15-5.

Na de B1 was het tijd voor de A1. Ze speelden een wedstrijd tegen BKC A1, een ploeg waartegen ze dit seizoen al eens hadden gespeeld en in de B’s werd er ook al tegen BKC gespeeld. De opdracht voor de A’s was om ervoor te zorgen dat er heel de wedstrijd goed geconcentreerd werd en ze mochten BKC niet onderschatten. Na een erg sterke eerste helft waarin de A’s al 9 doelpunten wisten te scoren en BKC nog steeds maar op 1 of 2 doelpunten stond moesten ze ervoor zien te zorgen dat ze de 2e helft het zelfde spelletje zouden blijven spelen als de 1e helft. Dit lukte niet geheel, de 2e was een stukje rommeliger dan de eerste helft en de afronding was ook minder scherp. Ook werden er verdedigend iets meer doelpunten doorgelaten. Aan het einde van de helft vond er nog een gouden wissel plaats, Aron de Korte mocht namelijk zijn debuut in onze A1 maken en wist hij heel netjes af te ronden met een doelpunt, fantastisch gedaan Aron. Al met al speelde de A’s een prima wedstrijd, ze wonnen met 15-5 (toevallig hè, B’s en A’s met dezelfde eindstand).

KVK 2 had het goede voorbeeld van de B1 en A1 gezien en wist wat ze te doen stond. De tegenstander was Blauw Wit 2, een bekende ploeg waartegen de vorige keer helaas een wat mindere wedstrijd gespeeld werd. Ze moesten het jammer genoeg doen zonder Dewi, die nog steeds door het leven gaat als pinguïn door een enkelblessure. Dewi wist zichzelf gelukkig nog wel heel nuttig te maken door de wedstrijden vast te leggen door middel van het maken van foto’s en filmpjes, de redacteur heeft vernomen dat veel mensen daar erg blij mee zijn. Dewi bedankt! KVK 2 heeft in 2017 nog geen een wedstrijd verloren dus iedereen hoopte dat ze dit in stand konden houden. Helaas begon de wedstrijd met een mindere eerste helft, het 2e wist zich nog niet genoeg te concentreren waardoor ze een aantal keer tegen een achterstand van 5 doelpunten aankeken. Gelukkig kwamen ze een stuk scherper uit de kleedkamer na rust. De kansen werden beter benut en ook stukken beter afgemaakt waardoor de marge verkleind werd en KVK ook een paar keer op voorsprong kwam. Zou KVK die 2 punten nog weten binnen te slepen? Ja, dat doen ze! KVK 2 speelt een hele goede slotfase waardoor ze die 2 punten gewoon in Kapelle weten te houden. Ze wonnen met 15-13.

KVK 1 mocht daarna hun wedstrijd tegen Blauw Wit 1 spelen. Ook het eerste speelde de vorige keer geen fantastische wedstrijd tegen Blauw Wit dus hoog tijd om te bewijzen dat ze dat wel kunnen. Ze begonnen weer met dezelfde opstelling als vorige week, inclusief dus de wissel van José en Romie van vak. Helaas wist het eerste in de 1e helft nog geen afstand te doen van Blauw Wit, de scores lagen steeds erg dicht bij elkaar en er werd gerust met een voorsprong van 1 doelpunt. Na rust wist Blauw Wit dat nog gelijk te trekken maar daarna begon het 1e echt te korfballen. In deze helft bewees het eerste maar weer waarom ze een paar plaatsen hoger staan dan Blauw Wit. Kansen werden goed gecreëerd en ook niet onbelangrijk, goed afgemaakt. José wist zelfs nog door middel van een blokje eigenlijk een eigen doelpunt te scoren voor Blauw Wit, José we vergeven je dit ooit nog wel.. 😉 Ook nog leuk om te vermelden, tot verbazing van velen wist Lennard 2 (ja 2, ik maak geen grapje) doorloopballen te scoren! Normaal is de specialiteit van Lennard het schot maar vandaag zorgde hij voor wat vermaak van het publiek door ook 2 doorloopballen door het mandje heen te gooien. KVK 1 won uiteindelijk met 23-15.

Zo, dat was ‘m weer hoor.

Até a vista!

Mochten er nog andere mensen zijn met stukjes voor op de site, die zijn uiteraard altijd welkom! Je kan ze doorsturen naar een van de 3 mensen van het media beheer (José, Kim of Koen, zie pagina commissies).